Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

DSC_4847Necesitatea înființării unei tipografii în cadrul Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului a venit în urma nenumeroaselor cereri de produse tipărite și a consultării unor specialiști cu experiență din domeniul tipografic privitor la materialele tipărite de către Arhiepiscopie pe parcursul unui an calendaristic. Ca urmare a analizei realizate s-a constatat, că sunt foarte multe lucrări efectuate de către alte tipografii, astfel s-a ajuns la concluzia necesității înființării unei tipografii pentru a satisface nevoile Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului, școlilor teologice din cadrul Arhiepiscopiei (Colegiul Național Ortodox și Facultatea de Teologie Ortodoxă), precum și nevoile Mitropoliei Clujului Sălajului și Maramureșului, în condiții mai economice și mai rapide.

Deoarece Biserica Ortodoxă din totdeauna a venit în sprijinul persoanelor aflate în dificultate și de data aceasta, se DSC_4849dorește ca să fie îmbinate cele două situații și anume: înființarea unei tipografii în mediul rural comuna Baciu jud. Cluj și oferirea de locuri de muncă stabil persoanelor expuse riscului de excluziune socială. Obiectivul principal al tipografiei ca structură de economie socială constă în îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități persoanelor aparținând categoriilor de persoane vulnerabile.

Echipa tipografiei ”RENAȘTEREA” este constituită din:   DSC_4846

– 1 manager de întreprindere socială;

– 1 responsabil de marketing;

– 4 tipografi;

– 1 șofer.

Acestea vor beneficia de un loc de muncă stabil, formare profesională în domeniul tipografic, consiliere în vederea creșterii gradului de adaptabilitate la locul de muncă și menținerea lor pe timp îndelungat pe piața forței de muncă.

Servicii:

Tipografia ”RENAȘTEREA” va oferi o gamă variată de servicii și produse tipografice de înaltă calitate la prețuri accesibile destinate în principal desfășurării activității:

– Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului;  DSC_4845

– Colegiului Național Ortodox;

– Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj;

– Mitropoliei Clujului Sălajului și Maramureșului;

– alte cereri existente pe piață.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.